Поставити запитання
Магазин

«Буде тобі наука»: YASNO став партнером подкастів Куншт

YASNO долучився до створення серії спеціальних випусків подкасту «Буде тобі наука» від науково-популярного медіа Куншт. Серія спецвипусків присвячена темі, як електроенергія змінює наше життя, як працюють електромережі та як українські енергетики борються з викликами війни.

«Коли в жовтні минулого року почалися обстріли енергетичної інфраструктури, ми всі зрозуміли, що більше не можемо сприймати електроенергію як даність. YASNO постачає електроенергію 3,5 млн українців, тому ми хочемо, аби вони розуміли все: звідки береться електроенергія, як вона потрапляє у лампочки, як на систему вплинули російські обстріли та що можна робити, щоб економити електроенергію. Тому я впевнений, що результат нашої співпраці з Кунштом підвищить знання слухачів про те, що відбувається навколо», – говорить генеральний директор YASNO Сергій Коваленко.

Кожна тема спеціального випуску розглядається з наукової точки зору із залученням вчених та експертів YASNO. Подкаст дозволить пояснити широкій аудиторії роботу енергетиків «зсередини», що дасть змогу слухачам краще розуміти наслідки ракетних обстрілів російських військ для кожного окремого споживача.

«Країна змогла пережити зимові обстріли інфраструктури, які здійснювала Росія, завдяки військовим, які захищали нас на полі бою, але й великою мірою завдяки енергетикам, які забезпечували домівки й підприємства струмом навіть у найважчі часи. Ці виклики показали, що для кожної людини важливо розуміти, як працюють базові системи, що забезпечують наше життя сьогодні. Власне, у нашої команди самої виникло безліч питань щодо енергосистеми, про роботу якої ми раніше навіть не замислювалися. Сподіваємося, ця співпраця допоможе відповісти на запити, які цікавлять багатьох українців», – Олеся Павлишин, головна редакторка «Куншт».

Спецвипуски YASNO начитала радіоведуча Соня Сотник.

Прослухати перший випуск подкасту можна за посиланням: https://bit.ly/YASNO_Kunsht


Вас може зацікавити: