Поставити запитання
Магазин

Рішення в сонці: яку сонячну електростанцію обрати для бізнесу?

Через екстрені та стабілізаційні відключення бізнес змушений шукати альтернативні рішення, як забезпечити себе електроенергією. Якщо для малих компаній оптимальним варіантом є генератор, то середні та великі підприємства все частіше обирають сонячні електростанції (СЕС). Це не лише спосіб живлення, а й можливість отримувати додатковий прибуток, адже постачальник може викуповувати надлишки електроенергії у бізнесу. Яку СЕС обрати та як почати отримувати кошти за продану в мережу електроенергію – розповіли в YASNO.

Враховуючи свої потреби та специфіку, бізнес може замовити в YASNO один із проєктів:

Автономна СЕС – розрахована на підприємства, які прагнуть бути енергонезалежними та самостійно забезпечувати себе електроенергією навіть під час екстрених чи стабілізаційних відключень. Крім надійного електропостачання, це ще й можливість економити на оплаті рахунків за світло.  

Гібридна СЕС – дозволяє бізнесу покривати своє споживання, накопичувати та використовувати електроенергією у разі знеструмлень, а також продавати у мережу надлишково згенеровані кіловат∙години. Таким чином, компанія буде отримувати пасивний прибуток, який зможе спрямовувати на власний розвиток.  

Мережева СЕС – не має акумулятора, тому не здатна накопичувати електроенергію. Весь обсяг, згенерований у світлий час доби, одразу використовується. А якщо виробництво перевищує споживання, різниця може бути продана постачальнику. 

Щоб відпускати у мережу електроенергію за ринковою ціною та отримувати додатковий прибуток від власної сонячної станції, власникам гібридних та мережевих СЕС необхідно укласти з постачальником Договір про купівлю-продаж електроенергії за механізмом самовиробництва. Після цього постачальник буде щомісяця зараховувати вартість проданої в мережу електроенергії в рахунок оплати за спожитий з мережі обсяг. Якщо вартість відпуску перевищуватиме споживання, різниця буде виплачуватися на банківський рахунок клієнта. 

Терміни встановлення та окупності СЕС залежать від багатьох чинників та розраховуються окремо для кожного бізнеса. Експерти YASNO допоможуть підібрати оптимальний варіант проєкту, виходячи зі специфіки, місцерозташування та потреб підприємства.  

«Зі стартом продажів сонячних електростанцій ми отримали десятки звернень від українських компаній, які готові інвестувати в свою енергонезалежність. В умовах війни власна генерація допоможе підтримувати стабільну роботу бізнесу. Сьогодні підприємства можуть скористатися різними програмами кредитування на встановлення СЕС. Так, нещодавно YASNO розпочав співпрацю з Укргазбанком, і тепер наші клієнти можуть отримати проєкт «під ключ» на вигідних умовах. Ми плануємо створити своєрідний маркетплейс з пропозиціями фінансових партнерів, аби зробити сонячні панелі ще більш доступними для бізнесу», - сказав генеральний директор YASNO Сергій Коваленко.  


Вас може зацікавити: