Поставити запитання
Магазин

Що таке толеранс для бізнесу та як працює цей механізм

YASNO запустив комплексний продукт для середнього та малого бізнесу, який значно спрощує підключення постачальника електроенергії. Окрім фіксованого тарифу та процесу онлайн-приєднання, продукт дає можливість бути гнучким у споживанні електроенергії та не прив’язуватися до заявлених обсягів споживання надто жорстко. Що ж таке толеранс у новому бізнес-продукті та які умови він передбачає.

Толеранс – це допустима похибка, або можливе відхилення, різниця між заявленими Клієнтом та фактично ним спожитими обсягами, за які не стягується додаткова плата через небалансове споживання. Оплатити потрібно лише спожиті кіловати, а штрафи і пеня на них не нараховується.

Тарифні плани YASNO передбачають, що:

• відхилення споживання від плану в межах +/-50% не впливають на ціну 

• у разі споживання більше ніж на 50% від плану, всі додаткові обсяги «зверху» тарифікуються за ринковою ціною (ціна «РДН» +5%)

• у разі споживання обсягів менших від планових більш ніж на 50%, клієнт додатково сплачує 15% від вартості неспожитої електроенергії.

Наприклад, клієнт підключив собі тарифний план «Авансовий» та запланував споживання на рівні 10 тис. кВт-год/міс, але за першій місяць використав 12 тис. кВт-год. Завдяки толерансу клієнт не платитиме «штраф» за непередбачене перевищення балансу, він оплатить весь фактичний обсяг у розмірі 12 кВт-год. за визначеним зафіксованим у договорі тарифом. Проте якби клієнт спожив 16 тис. кВт-год на місяць, йому б довелося оплатити 10 тис. за фіксованим тарифом, а от вартість 6 тис. кВт-год понад заплановане споживання визначилася б за ринком + 5%.

Нагадаємо, новий продукт YASNO включає декілька тарифних планів з фіксованою ціною на тривалий термін (3 або 6 місяців), швидкий процес укладання договору повністю онлайн та сучасні диджитал-сервіси. Для того, щоб перейти до постачання від YASNO, потрібно заповнити онлайн-форму на вебсайті. Надалі не доведеться витрачати свій час на папірці, а можна буде сконцентруватися лише на улюбленій справі.


Вас може зацікавити: