Поставити запитання
Магазин

Які рішення YASNO допомогли ТЕЦ «КАМЕТ-СТАЛЬ» зменшити споживання електроенергії на 1,5 млн кВт∙год

Обрані експертами YASNO Energy Efficiency рішення вкотре підтвердили свою високу ефективність. За результатами впровадження енергоефективного проєкту на ТЕЦ «КАМЕТ-СТАЛЬ» за рік вдалось досягти зменшення споживання електроенергії на 1,5 млн кВт∙год. Економічний ефект склав майже 8 млн грн. Які рішення YASNO дозволили ТЕЦ «КАМЕТ-СТАЛЬ» досягти таких результатів, розповідаємо.

В серпні 2023 р. на теплоелектроцентралі ПРАТ «КАМЕТ-СТАЛЬ» у м. Кам’янське було завершено енергоефективний проєкт, в межах якого було встановлено частотні перетворювачі на двигуни насосів і вентиляторів. Це дозволило автоматизувати технологічні процеси, які раніше виконувались вручну, і використовувати більш ефективний спосіб регулювання продуктивності двигунів. Також додатковою перевагою для персоналу ТЕЦ стало зручне керування цими процесами, яке було виведено безпосередньо на пульти диспетчерів. 

Завдяки таким рішенням на ТЕЦ ПРАТ «КАМЕТ-СТАЛЬ» вдалось досягти економії енергоресурсів в середньому на рівні 59,3% на місяць, що у грошовому еквіваленті складає понад 600 тис. грн. Загалом за рік енергоефективний проєкт дав можливість зекономити 1,47 млн кВт∙год або майже 8 млн грн.

«КАМЕТ-СТАЛЬ» є нашим постійним клієнтом. Ми реалізували вже не один проєкт і плануємо на досягнутому не зупинятись. Наразі на ТЕЦ ми реалізуємо ще три проєкти. Впевнений, що, рухаючись у цьому напрямІ, уже зовсім скоро підприємство стане зразковим за рівнем споживання енергоресурсів. Чим більше буде таких підприємств в Україні, тим більше шансів зробити економіку країни менш енергоємною», – зазначає Євген Тарасюк, директор YASNO Energy Efficiency.


Вас може зацікавити: