Магазин

YASNO застерігає: як не втратити житлову субсидію в новому опалювальному сезоні

Вже зовсім скоро в Україні стартує опалювальний сезон 2024/2025. З жовтня за рахунок вартості послуги опалення розмір субсидії збільшиться. Але за певних обставин родині можуть відмовити у її призначенні. 

Однією з причин є невчасна або неповна оплата за електроенергію та інші житлово-комунальні послуги. Якщо таким чином накопичиться заборгованість за понад три місяці на суму більше 680 грн (40 неоподаткованих мінімумів доходів громадян), сім’я може втратити право на отримання житлової субсидії навіть у разі відповідності іншим критеріям. YASNO застерігає клієнтів від таких наслідків та наголошує на важливості оплати за світло щомісяця не пізніше 20-го числа. Платіж можна внести через сервіси постачальника:

• Особистий кабінет

• мобільний застосунок

• чатботи у viber чи telegram

• на сайті YASNO

або в інтернет-банкінгу чи відділенні будь-якого банку. 

Нагадаємо: розрахунок, оформлення та виплату субсидії здійснює Пенсійний фонд України (ПФУ). За її призначенням слід звертатися до сервісних центрів ПФУ, ЦНАП або уповноважених посадових осіб виконавчого органу сільської, селищної чи міської ради. Також подати документи можна через портал Дія, веб-портал електронних послуг чи мобільний застосунок ПФУ. 

Право на отримання субсидії залежить від фінансово-майнового стану родини: виходячи з сукупного доходу сім’ї розраховується обов’язковий платіж за житлово-комунальні послуги. Якщо фактична оплата його перевищує, буде призначена субсидія у вигляді щомісячної виплати коштів.


Вас може зацікавити: