Магазин

У Києві вводяться жорсткі обмеження для стабілізації енергосистеми 

Росія знову атакувала об’єкти енергетичної інфраструктури. З ладу виведені низка критично важливих об’єктів. Внаслідок цього в Києві та області виник дефіцит потужності в розмірі 30% споживання. Щоб не допустити повного знеструмлення столиці та центральних регіонів України, диспетчер НЕК «Укренерго» вводить безпрецедентні обмеження.

Графіки аварійних відключень, які складені напередодні, наразі не є актуальними.  

На жаль, найближчими днями будуть застосовані більш жорсткі й тривалі відключення електропостачання. Енергетики ДТЕК разом зі спеціалістами НЕК «Укренерго», іншими екстреними службами й органами державної влади роблять все можливе для скорішої стабілізації ситуації. 

"Ворог не перестає наносити удари по об'єктах енергетичної інфраструктури. Через ракетні обстріли сьогодні вночі енергомережа Київщини отримала значні ушкодження, за вказівкою Укренерго будуть введені екстрені відключення світла. Я наголошую: ці відключення неможливо спланувати чи скласти їх графік, так само ми не можемо передбачити їхню тривалість. Я прошу з розумінням поставитися до ситуації, адже колеги-енергетики роблять усе, щоби стабілізувати ситуацію якомога швидше", - зазначив генеральний директор YASNO Сергій Коваленко. 

Якщо у вас сталося відключення: 

  • Перевірте статус відключення та його можливий графік за формою: https://yasno.com.ua/schedule-turn-off-electricity-kyiv
  • Якщо відключення не за графіком, перевірте наявність аварійних відключень, у вашому районі за допомогою чатботів YASNO і ДТЕК. 
  • Якщо в чатботах інформації про аварійне відключення немає, зверніться до ЖЕК, ОСББ, імовірно - ваше відключення локальне. 

Російські терористи всіма силами намагаються погасити світло в Україні. Разом не дозволимо їм це зробити. Сьогодні енергетикам потрібна ваша допомога. Будь-ласка, зберігайте спокій і за можливості обмежте використання потужних електроприладів. 


 

Вас може зацікавити: