Магазин

Як відновити електропостачання після відключення? Відповіді на найчастіші запитання

Нещодавно Кабінет Міністрів зняв заборону на відключення побутових споживачів за борги на територіях, де не ведуться бойові дії. Вона діяла з 2022 року. Ситуації, у яких стаються відключення, бувають різні. Хтось збирався погасити борги і забув. Хтось не проживає в Україні і вчасно не подавав дані лічильників.

Через це і не тільки житло від’єднують від мережі електропостачання. Але повернути світло назад можливо. У цьому матеріалі ми зібрали відповіді на найчастіші запитання, що виникають стосовно повернення електропостачання. 

Як відновити електропостачання після відключення? 

Відновити електропостачання після відключення можна у три кроки. 

Крок 1. Сплатити заборгованість у повному обсязі, попередньо перевіривши суму боргу у попередженні. Це можна зробити як онлайн, так і офлайн.  

Але якщо показання лічильника не були передані, то треба звернутись до оператора системи розподілу, надати фото лічильника, отримати підтвердження перерахунку, і повідомити про це постачальника. 

Крок 2. Заповнити заяву на відновлення електропостачання, додати необхідні документи й надати їх зручним для вас способом. 

Крок 3. Оплатити послугу відновлення електропостачання та надати підтвердження про оплату. Зазначимо, що ми надаємо лише реквізити для оплати, а сама компенсація за відключення та відновлення постачання йде до оператора системи розподілу. 

Які документи треба зібрати і куди їх подавати можна прочитати за цим посиланням

В мене відключили електроенергію. Чи можу я онлайн прислати чеки за сплату боргу та за підключення світла, якщо я знаходжуся в іншому місті? 

Процедуру підключення електроенергії після відключення за борги можна пройти повністю онлайн, незалежно від того, де ви зараз перебуваєте. 

Кошти на рахунок постачальника зараховуються протягом 3 робочих днів. Якщо ви здійснювали оплату через особистий кабінет і у ньому видно, що оплату здійснено, то немає необхідності подавати фото квитанції. 

Також прислати квитанції за сплату можна онлайн у кілька способів: 

- чатом у Viber або Telegram; 

- поштою kyiv@yasno.com.ua; 

- месенджером на сторінці Facebook; 

Як найскоріше одержати рахунок на повторне підключення? 

Реквізити буде надіслано як тільки заборгованість потрапить на рахунок постачальника. Зазвичай це відбувається протягом 3 банківських днів. Але якщо ви надішлете квитанцію про оплату, то ми не будемо очікувати гроші, і сформуємо рахунок одразу. 

Я 5 хвилин назад надіслав(-ла) у чат копію квитанції на оплату підключення світла. Коли мені його дадуть?  

Підключення оселі до мережі відбувається не одразу. Постачальник поверне електроенергію протягом 3 робочих днів у місті й протягом 5 робочих днів у області, якщо усю суму боргу було сплачено, як і послугу підключення.

Вас може зацікавити: