Магазин

YASNO Energy Efficiency завершила проєкт з технічного переоснащення шахти імені Колачевського

YASNO Energy Efficiency успішно завершила ще один проєкт з технічного переобладнання. На цей раз спеціалісти замінили скіповий підйомник на шахті імені Колачевського, що знаходиться у Криворізьскому басейні. 

Скіповий підйомник - це установка, яка дозволяє піднімати горну породу з шахти на поверхню. 

У чому була проблема  

Через старе обладнання підйомника витрати на електроенергію були доволі високими. Раніше на шахті використовували систему, у якій два двигуни постійного струму запускалися через так звану групу ГД - синхронний двигун 3 450 кВт і генератор постійного струму. 

Це було неефективно. Бо коли скіповий підйомник не працював - а це приблизно 9.5 годин на добу - синхронний двигун усе одно продовжував роботу вхолосту. На це витрачалося багато електроенергії. 

Як її вирішили 

Команда YASNO Energy Efficiency встановила сучасний тиристоронній перетворювач. Він перетворює змінний струм у постійний і подає його на двигуни. Це дозволило повністю усунути втрати електроенергії про холостому ході. 

Завдяки заміні оснащення вдалося досягти економії електроенергії у 43% - 2.1 МВт·год або 8.4 млн гривень на рік. Це досягнення дозволяє успішно повернути вкладені інвестиції в межах енергосервісного договору. 

YASNO Energy Efficiency пишається, що проект не тільки покращує економічну ефективність роботи шахти, але й сприяє зниженню загального споживання електроенергії. Це позитивно вплине на енергосистему України та навколишнє середовище. 


Вас може зацікавити: